V nemeckom Ansbachu sa odpálil Sýrčan, nálož mal v batohu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Zásah polície v Ansbachu, na mieste, kde sa v nedeľu večer odpálil Sýrčan. Ansbach, 24. júl 2016. Foto: SITA/AP

ANSBACH 25. júla (WebNoviny.sk) – Bilancia nedeľňajšieho samovražedného bombového útoku, ktorý sa odohral pred vstupom na hudobný festival v bavorskom Ansbachu, sa zvýšila na 15 zranených; štyria z nich utrpeli ťažké zranenia. Oznámila to starostka Ansbachu Carda Seidelová, ktorú cituje agentúra DPA.

Väčšina zranení bola spôsobená kovovými úlomkami. Páchateľ, 27-ročný Sýrčan, mal výbušné zariadenie ukryté v batohu. Vo festivalovom areáli sa v tom čase nachádzalo približne 2500 návštevníkov, útočníka však na miesto podujatia nevpustili, pretože nemal vstupenku.

Obrazom: Streľba v Mníchove

Sýrčan mal byť deportovaný do Bulharska, uviedol hovorca nemeckého ministerstva vnútra Tobias Plate s tým, že Sýrčania nemôžu byť deportovaní priamo do svojej vlasti vzhľadom na tamojšiu situáciu. Plate však nevysvetlil, prečo sa deportácia tohto neúspešného žiadateľa o azyl do Bulharska neuskutočnila. Nie je známe ani to, kedy ho mali deportovať.

Nemecký spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere na tlačovej konferencii vyhlásil, že ako pohnútka páchateľa sa nedá vylúčiť jeho napojenie na teroristickú organizáciu Islamský štát (IS) ani jeho psychická labilita, ktorú minister považuje aj za príčinu, prečo nebol Sýrčan deportovaný do Bulharska.

Ďalšie útoky v Nemecku:

Sýrsky migrant zabil ženu mačetou

V nemeckom Ansbachu sa odpálil Sýrčan, nálož mal v batohu

Mladík napadol sekerou ľudí vo vlaku, kričal ‚Alláhu akbar‘

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia