SDKÚ je podľa Kukana rozbitá strana a potrebuje nového lídra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavol Frešo, Eduard Kukan
Eduard Kukan tvrdí, že Pavol Frešo nie je silným lídrom a SDKÚ potrebuje na tomto poste niekoho nového. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 5. októbra (WEBNOVINY) – Strana SDKÚ-DS je dnes podľa europoslanca Eduarda Kukana rozbitá. Ako povedal Kukan agentúre SITA, nemôže fungovať strana, ktorá má predsedu a členskú základňu, ale medzitým nič nefunguje.

„Pomohlo by, keby sme si zvolili vedenie, na ktorom by sa dohodla absolútna väčšina členskej základne. A treba začať pracovať a prestať s intrigami, ktorých tam bolo teraz veľmi veľa, pretože to je hanba pre celú stranu, keď sa vymieňajú zámky, aby sa niekto nedostal do centrály a podobne,“ hovorí Kukan.

Europoslanec verí, že hoci strana dnes nemá silného lídra, neskôr sa nájde nový človek s charizmou a čistým štítom. „Kým takého nájdeme, určite by sa našiel niekto zo súčasných podpredsedov, ktorý by dokázal preklenúť toto obdobie,“ dodal. Nad odchodom z SDKÚ neuvažuje.

Obrazom: Mimoriadny kongres SDKÚ-DS

Stranu sa nechystá opustiť ani ďalší europoslanec za SDKÚ Ivan Štefanec. „SDKÚ je pre mňa jediná strana, do ktorej som vstúpil, v ktorej som sa angažoval a v ktorej je stále veľa ľudí, ktorí chcú pracovať pre Slovensko. Ja som presvedčený, že sa to stále dá, ale musíme sa skonsolidovať a viac spolupracovať so stredopravou scénou,“ myslí si Štefanec.

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo zostal po minulotýždňovom mimoriadnom kongrese vo funkcii, jeho odporcom sa ho nepodarilo odvolať. Proti Frešovi síce hlasovala nadpolovičná väčšina prítomných delegátov, podľa stanov na odvolanie však boli potrebné tri pätiny hlasov z pozvaných delegátov. Traja podpredsedovia Viliam Novotný, Ivan Štefanec a Martin Fedor sa následne vzdali straníckych funkcií. Pavol Frešo je dnes tak jediný predstaviteľ strany.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eduard KukanIvan ŠtefanecMartin FedorPavol FrešoViliam Novotný
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana