Slovenskí paralympionici dorazili do Soči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slávnostný sľub členov výpravy SR na zimné paralympijské hry
Zľava: Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku Monika Kunkelová, Alena Kánová, Radoslav Ďuriš, Branislav Jakubec a Dušan Pitoňák počas slávnostného sľubu členov výpravy SR na XI. zimné paralympijské hry (ZPH) v Soči 2014. Bratislava, 28. február 2014.

SOČI 4. marca (WEBNOIVNY) – Slovenskí reprezentanti sú už v dejisku zimných paralympijských hier v Soči. K Čiernemu moru sa presunuli v pondelok, na letisku Adler pristáli po spoločnom lete s rakúskymi paralympionikmi Airbusom Austrian Airlines z Viedne o 20.20 h.

Do dejiska dorazili s menším meškaním, keďže sa odlet z letiska Schwechat posunul o 40 minút.

Po prílete sa curleri presunuli do neďalekej paralympijskej dediny v Adleri, zjazdári do horskej v Roza Chutor a bežecký minitím do vytrvalostnej v komplexe Laura.

Slovenskí reprezentanti sa po presunoch dostali do postelí v neskorých nočných či skorých ranných hodinách. „Na letisku všetko prebehlo relatívne hladko, hoci informovanosť a organizácia mala medzery.

Na prvý pohľad však bolo zrejmé, že Soči sa rýchlo prezlieklo z olympijského šatu do paralympijského, a to nielen v oblečení dobrovoľníkov, ale aj všadeprítomných veľkých symbolov Agitos, ktoré nahradili päť olympijských kruhov,“ uvádza sa v správe na webe Slovenského paralympijského výboru.

Slávnostné otvorenie zimných paralympijských hier sa uskutoční v piatok 7. marca na štadióne Fišt.

Obrazom: Slávnostný sľub členov výpravy SR na zimné paralympijské hry

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia