Kanaďanka Howellová má zlato, Slovenky nepostúpili do finále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zuzana Stromková
Slovenská reprezentatka v akrobatickom lyžovaní - slopstyle Zuzana Stromková počas kvalifikácie v disciplíne slopstyle na ZOH 2014 v Soči. Rusko, Soči, 11. február 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

ČERVENÁ POĽANA 11. februára (WEBNOVINY) – Kanadská akrobatická lyžiarka Dara Howellová získala v utorok zlatú medailu v disciplíne slopestyle na XXII. zimných olympijských hrách v Soči.

Devätnásťročná vicemajsterka sveta z vlaňajšieho svetového šampionátu v nórskom Vosse získala vo finále 94,20 bodu a s veľkým náskokom triumfovala pred Američankou Devin Loganovou (85,40). Tretia bola ďalšia Kanaďanka Kim Lamarreová (85,00).

Howellová bola aj víťazkou utorkovej rannej kvalifikácie, z ktorej nepostúpili do finále Slovenky Natália Šlepecká a Zuzana Stromková. Disciplína slopestyle má na ZOH v Soči premiéru pod piatimi kruhmi. „Je to najkrajší moment v celom mojom živote,“ cituje Howellovú informačný servis ZOH 2014. „Skutočne niečo úžasné. Mala som mnoho zdatných súperiek, no dokázala som zvíťaziť,“ dodala kanadská reprezentantka.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

V kvalifikácii sa predstavili aj slovenské reprezentantky Natália Šlepecká a Zuzana Stromková, obe však nepostúpili do finále. Tridsaťročná rodáčka z Liptovského Mikuláša Šlepecká obsadila v kvalifikácii 18. priečku, o sedem rokov mladšia Stromková spadla v oboch jazdách a skončila o dve pozície za ňou.

Obrazom: Slovenky nepostúpili do finále slopestylu

Šlepeckú limitovali zranenie a choroba, ale premiéru slopestylu na ZOH zobrala športovo. „Dobojované. Bol to zápas so zraneným kolenom a virózou, ktorá ma pripútala na tri dni do postele. Dostala som infúzie a doktor robil, čo mohol. Som rada, že som vôbec odštartovala. Teším sa, že som tu a užívam si to s ostatnými babami. Čo narobím, je to šport. Narazená chrupavka v kolene z prvého dňa tréningu mi nedovolilo viac, bolí ma to,“ povedala pre agentúru SITA.

Obrazom: Štvrtý deň na olympiáde v Soči

Cenou útechy pre druhú slovenskú zástupkyňu v súťaži bolo aspoň jedno malé privilégium: „Bola som vôbec prvá, ktorá túto disciplínu odštartovala na olympiáde. Veľmi dobrý pocit môcť to odpáliť ako prvá. V kvalifikácii som pokazila posledný skok prvej jazdy, pretože som pretočila trik a spadla som. V druhej sa trochu zmenila rýchlosť na skoky, stratila som paličku a opäť som to neustála. Som sklamaná, pretože som sa chcela vyhnúť pádom a absolvovať celú trať, no nepodarilo sa mi to.“

Výsledky – akrobatické lyžovanie:

Finále slopestyle žien: 1. Dara Howellová (Kan.) 94,20 bodu, 2. Devin Loganová (USA) 85,40, 3. Kim Lamarreová (Kan.) 85,00, 4. Anna Segalová (Aus.) 77,00, 5. Emma Dahlströmová (Švéd.) 75,40, 6. Juki Cubotová (Jap.) 71,60, 7. Katie Summerhayesová (V. Brit.) 70,60, 8. Silvia Bertagnová (Tal.) 69,60

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zuzana Stromková