Z vraždy novorodenca obvinili 17-ročnú dievčinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hniezdo záchrany

BANSKÁ BYSTRICA 2. decembra (WEBNOVINY) – Z vraždy novorodenca obvinila polícia v utorok večer 17-ročnú Ľubicu B. z Martina, ktorej mŕtvu novonarodenú dcéru našli v utorok dopoludnia pod oknami stredoškolského internátu na Tajovského ulici v Banskej Bystrici. Ako informovala policajná hovorkyňa Petra Vašková, obvinená krátko potom, ako v noci na piatok 27. novembra na dámskej toalete na treťom poschodí internátu porodila, vložila dieťa do čierneho igelitového vrecka a vyhodila ho z okna. Dieťa bolo donosené, narodilo sa živé a zomrelo na následky pádu. Za tento skutok, ku ktorému sa obvinená priznala, je trestná sadzba štyri až osem rokov odňatia slobody, keďže však ide o mladistvú, hrozí jej polovičná sadzba.

Vašková dnes informovala, že zistiť podozrivú sa polícii podarilo za 90 minút po nahlásení nálezu novorodenca. Na toalete, vrátane parapety, boli krvné stopy a takéto stopy viedli aj k jednej z internátnych izieb, v ktorej sú ubytované tri študentky. Pri vypočúvaní sa jedna z nich priznala.

Čo bolo motívom vrahyne, zatiaľ hovorkyňa nevedela informovať, obvinená však svoje tehotenstvo skrývala. Podľa doterajších zistení o tom, že je tehotná, nevedeli ani rodičia, ani spolubývajúce, ani učitelia, ani nikto z blízkeho okolia obvinenej.

Menej než kilometer od miesta, kde sa vražda novorodenca odohrala, je Hniezdo záchrany, čiže verejný inkubátor, do ktorého možno legálne a anonymne odložiť nechceného novorodenca.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať